En guide till de perfekt matchande skorna till en aftonklänning

Image result for En guide till de perfekt matchande skorna till en aftonklänning

De säger att diamanter är en kvinnas bästa vän men ibland kan man undra om det inte är skorna som är kvinnans bästa vän. Det verkar inte finnas någon ände på hur många par skor en kvinna kan äga. Detta gör förstås valet av skor till en viss fest både lättare och svårare. Lättare för att det finns enorma mängder skor därute som kan köpas och svårare av precis samma anledning.

När du ska gå på fest är det inte bara skorna som ska matchas in i helheten. Du måste också titta på aftonklänningar, oftast tittas det på klänningar och sedan väljs skorna därefter men vi kanske ska välja en omvänd ordning här.  

När du väljer en aftonklänning ska den matcha med både festen, lokalen för festen, de andra gästerna, värdparets inriktning, eventuella program på festen, säsongen – det kan vara så att festen äger rum både inomhus och utomhus – samt din egen smak – som är det viktigaste.

Låt oss säga att du denna gång har skorna i åtanke redan när du väljer din klänning. Då kan det kanske vara en bra idé att börja med att välja en klänning som att fina fötter faktiskt syns. Det blir alltså en kortare aftonklänning denna gång. Kanske inte väldigt kort men inte en långklänning. En kortare klänning ger mer möjlighet att se dina fötter – eller rättare sagt, dina skor. Om du väljer en petit klänning så passar förstås petita skor bättre än större dito. Men nuvarande modetrender ger utrymme för många val så du kan faktiskt också gå i en väldigt kort klänning och ha stövlar till denna. Det kan vara ett väldigt effektfullt sätt att framhäva din stil och sända budskapet att du är både kreativ och vågad – utan att visa hud för att framhäva detta.

När du letar efter både aftonklänningar och skor är det en bra idé att börja leta på Internet. Det finns en mängd företag där som levererar mycket bra skor, klänningar och accessoarer till dessa. JJ’s House är ett företag med ett väldigt brett utbud så vi kan rekommendera ett besök där.

Rent allmänt kommer förstås valet av skor att ställa till med huvudbry för dig – oavsett hur säker du kände dig på din smak innan du började processen. Vill du vara på säkra sidan när du väljer dina skor kan du gå på en enkel matchning med klänningen. Välj samma färg och liknande relativ storlek på skorna som på klänningen och du kommer att hamna rätt. Ett nästan lika säkert sätt att hamna rätt är att välja skor i en motsatt färg som klänningen. Det är nästan konvention att dessa två sätt att välja utstyrsel är mycket passande.

De mer udda valen av skor är dock de mer intressanta. Idén med att bära cowboystövlar till en kort klänning är provocerande och spännande och är det männen på festen du vill attrahera så kommer du säkert att lyckas med en sådan utstyrsel, män gillar lite vilda kvinnor och det valet av skor uppfyller alla krav på lite vildhet.

admin